Snøgg Friidrett med 4 deltagere i Bendit Lekene på Jessheim

Postet av Snøgg Friidrett den 10. Sep 2015

Sist helg ble de årlige regionale ungdomslekene for 13-14 år arrangert på Jessheim. Lekene har i år fått ny sponsor, og har endret navn til Bendit Lekene. Lekene på Jessheim samlet deltagere fra de 8 kretsene på Østlandet, Akershus, Buskerud, Hedmark, Oppland, Oslo, Telemark, Vestfold og Østfold. Snøgg Friidrett hadde fått med 4 utøvere på Telemarks lag, som til sammen besto av 30 jenter og gutter. I den innlagte kretskampen, hvor deltakerne samler poeng for sine kretser i hver enkelt øvelse, endte Telemark på 6. plass.

Snøggs 4 gutter oppnådde mange fine resultater og plasseringer i løpet av de 2 dagene på Jessheim, som dessverre var preget av kraftig vind begge dagene, og i tillegg kaldt regn på lørdag. Med motvind helt opp i 5-6 m/sek ble det vanskelig å oppnå gode tider i sprintløpene, og sett i forhold til dette løp både Elias Elvegaard (13) og Marcus Haugan (14) svært bra på sine 200 metere. Elias løp inn til 2. plass i sitt heat og 10. plass totalt på 29,37 mens Marcus ble nr. 4 i heatet og nr. 22 totalt på 29,35. Begge løp kun 3-4 tideler bak persene i motvinden. Det ble også tungt å løpe 600 m, og Torleiv Berget Hedegart (14) løp inn til 18. plass på tiden 1.52,63, som er ca. 6 sekunder bak persen. I slegge ble det en 9. plass på Torleiv med 12,66, mens Marcus fikk en 13. plass i kule med 6,40.

På søndag var det sol og bedre vær, mens fremdeles mye vind. Elias fulgte opp sin gode 200 m fra lørdag med 8,99 i forsøket på 60 m i hele -5,4 i vind. Dette hadde trolig vært godt under 8,50 i vindstille. Løpet ga også Elias en finaleplass blant de 28 deltagerne i klasse 13 år, hvor han løp inn til en flott 7. plass på 9,00 i motvind - 5,5. Elias og Sondre Mork Kasin (13) løp også inn til 6. og 7. plass i sine debutløp på 200 m hekk på henholdsvis 36,93 og 37,78, som var bra etter kun en trening i øvelsen. Sondre fulgte opp med ny pers og en fin 8. plass i høyde på 1,36, og en 12. plass i diskos med 17,15 i sin første diskoskonkurranse. Også Marcus hadde vanskelige vindforhold på sin 60 m i klasse 14, og løp inn til 9,24 i sitt forsøksheat. I diskos ble det en 11. plass på Torleiv med 16,90, som stilte opp for å skaffe Telemark deltagere i øvelsen.