6 utøvere fra Snøgg Friidrett deltok i kretskamp i Grimstad

Postet av Snøgg Friidrett den 30. Jan 2019

Søndag 27. januar ble den årlige kretskampen for jenter og gutter fra 13-19 år, mellom kretsene Agder, Buskerud, Telemark og Vestfold, arrangert i Sparebanken Sør Arene i Grimstad. Dette er en av de nyeste og flotteste friidrettshallene i Norge, og ble åpnet høsten 2017. Fra Snøgg Friidrett var 7 utøvere uttatt til å stille for Telemark, men på grunn av sykdom måtte en av disse melde avbud.

Konkurransen omfattet 2 utøvere fra hver av de 4 kretsene i hver øvelse i de 3 dobbeltklassene, 13-14 år, 15-16 år og 17-19 år. Fra Snøgg deltok Knut-Olai Helgesen, Christian Bredesen og Elise Viktoria Surtevju Lindahl i yngste klasse, Jesper Lie Karlberg i mellomste klasse 15-16 år, og Sondre Mork Kasin og Irun Berget Hedegart i eldste klasse. Den som hadde det mest travelt var Sondre (17), som deltok i 5 øvelser. Han ble nr. 3 på 60 meter med ny pers 7,65, nr. 3 i høyde med innepers på 1,60, nr. 4 i lengde med 5,68,  som også er innepers, og nr. 8 i kule. I tillegg løp han første etappe på 4 x 200 m stafett, med en etappetid på ca. 24,8, og var med på å sette ny kretsrekord for menn senior i Telemark, da laget løp inn til klar seier på sterke 1.34,53. Tidligere kretsrekord var på 1.35,3, og ble satt av Urædd i 1983.

I klasse 13-14 år løp Elise Viktoria Surtevju LIndahl en sterk 600 m hvor hun ble nr. 3 på 1.53,00. Det var hennes første løp på innendørsbane, og tiden holdt til ny klubbrekord innendørs i klasse 14 år. Vinneren i løpet kom inn på 1.50,65, mens Elise passerte flere løpere på slutten etter en litt forsiktig åpning. Også på guttenens 600 m i yngste klasse ble det en fin plassering av Christian Bredesen, som løp inn til 4. plass med ny innepers på 1.48,45. Også Christian løp et jevnt og sterkt løp med en god avslutning, og løp i likhet med Elise raskest på siste runden på 200 m. På 60 m hekk løp Knut-Olai Helgesen inn til 7. plass på tiden 12,77, som er ny klubbrekord i klasse 13 år med hekkehøyde 84 cm. Både Knut-Olai og Christian løp i tillegg hver sin etappe på 4 x 200 m stafett for Telemark, som ble nr. 3 av lagene i G 13-14 år.

Jesper Lie Karlberg deltok i lengde og høyde i klasse 15-16 år, samt på stafettlaget på 4 x 200 m. I lengde ble han nr. 6 , mens det ble en 8. plass i høyde med tangering av pers på 1,45. I eldste klasse for jenter ble Irun Berget Hedegart nr. 4 på 200 m med tiden 29,96, nr. 4 i høyde med 1,40 og nr. 6 på 60 m hekk på 11,74. Også Irun løp en etappe på 4 x 200 m stafett, hvor laget ble nr. 3 i klasse 17-19 år.