Bronse til Tor Alfred Bredesen på 800 m i junior-NM i Byrkjelo

Postet av Snøgg Friidrett den 17. Aug 2015

I helgen ble junior-NM i friidrett arrangert i Byrkjelo, i Sogn og Fjordane, i et varmt og flott sommervær. Tor Alfred Bredesen deltok i sitt siste juniormesterskap, og klarte endelig å komme på pallen på spesialdistansen 800 meter. Samtidig ble det en kraftig forbedring av tidligere pers og klubbrekord i Snøgg i NM-finalen.

I fredagens forsøk var oppgaven klar, de 4 beste i hvert av de 2 heatene gikk til søndagens finale. Tor Alfred løp våkent hele veien i sitt heat, og kontrollerte inn til 2. plass i heatet på 1.57,19, rett bak vinneren som hadde 1.57,03. Løpet ble gjennomført som et rent stigningsløp, hvor det gikk raskere hele veien fra ca. 30,5 på første 200 m til ca. 28,0 på den siste.

I finalen på søndag var det store målet å ta en bronsemedalje, i et felt hvor 2 løpere skilte seg ut mens det var 3-4 løpere bak som alle kunne kjempe om 3. plassen. Til Tor Alfreds fordel ble det et jevnt hardt kjør hele veien, hvor de 3 første 200 meterne alle gikk på rundt 28 sekunder. Med 200 m igjen lå Tor Alfred på 4. plass, men ut på oppløpssiden la han inn det siste giret og passerte Erik Udø Pedersen fra Tjalve på de siste 50 meterne før mål. Med tiden 1.53,15 sikret Tor Alfred seg dermed en fortjent bronsemedalje, og smadret samtidig persen og klubbrekorden fra i fjor med nesten 1,7 sekund.