Flotte prestasjoner og mange deltagere fra Snøgg Friidrett under Bamselekene i Stangehallen

Postet av Snøgg Friidrett den 23. Mar 2016

Helga 12.-13. mars var det igjen klart for vinterens høydepunkt for mange friidrettsutøvere, de tradisjonelle Bamselekene i Stangehallen ved Hamar, som i år ble arrangert for 20. gang. Dette stevnet samler årvis det høyeste antall deltagere på et innendørs friidrettstevne i Norge, og for Snøgg Friidrett har også stevnet vært et årlig sosialt høydepunkt i mange år. Denne helga stilte Snøgg med 20 deltagere, av totalt over 700 fra hele Norge, samt flere foreldre og trenere. Helga tilbringes på hotell fra fredag til søndag, og inkluderer også et besøk på Peppes Pizza på lørdagskvelden.

Selve stevnet går over 2 dager, med øvelser fra klokka 10.00 om morgenen til etter 18.00 om kvelden begge dager. På lørdag var det blant annet 60 meter for de eldste og 600 m for alle klasser, samt hopp for alle og kule for jenter på programmet. På 60 m løp Elias Elvegaard seg til finale i G 14 med tiden 8,41 i forsøket. Denne tiden ble forbedret til 8,39 i finalen, som holdt til en 7. plass, like bak persen på 8,31. I seniorklassen løp Vetle Berget Hedegart inn til 3. plass i finalen med ny pers på 7,62, ett hundedel foran nr. 4. Også Tor Alfred Bredesen kom på pallen, da han løp inn til 3. plass på 600 m på 1.26,08 etter et jevnt og tett løp, hvor det kun skilte 0,5 sekund mellom de 3 beste og hvor det også var under 0,5 sekund ned til 4. plassen. Tor Alfred har ligget litt etter treningsmessig i vinter, og mangler mye på tempoet. Han var derfor fornøyd både med tiden og gjennomføringen av løpet, hvor det kun skilte et par tideler på hver av de 3 rundene. Vetle Berget Hedegart løp også et sterkt løp på 600 m og ble nr. 6 på 1.29,45, som er ny innendørspers.

Videre på 600 m løp Fredrik Skåre Haugen inn til en 6. plass i G 14 på 1.49,00, etter en meget sterk åpning. Dessverre holdt ikke kreftene helt inn på de siste 200 meterne, men veien ned til klubbrekorden innendørs i klasse 14 år på 1.41,80 er ikke avskrekkende stor. Torleiv Berget Hedegart løp inn til ny pers på 600 m i G 15 på 1.43,37, men også han falt litt av på slutten etter en sterk åpning. Begge disse guttene har derfor gode muligheter til å løpe persene ned betydelig.

I høyde hoppet Anne Haave nok en gang over 1,45, og ble nr. 6 i J 14 blant 18 deltagere. Anne har pers på 1,46, og var svært nær å gå over 1,50 denne gangen. Det er en høyde hun absolutt har inne. Guttene hoppet lengde på lørdag, og her var det flere som forbedret seg kraftig fra tidligere. Jesper Lie Karlberg perset med ca. 20 cm i G 12 til 3,87, og ble nr. 10 av 35 deltager i klassen. I klasse G 14 deltok hele 4 gutter fra Snøgg Friidrett, som alle satte nye perser. Sondre Mork Kasin ble nr. 6 med 4,17, Elias Elvegaard nr. 8 med 4,08, Fredrik Skåre Haugen nr. 16 med 3,78 og Tov Christian Tangen-Moen nr. 18 med 3,01. I klasse G 15 ble det også nye perser på Snøggs deltagere. Marcus Haugan ble nr. 8 med 4,19 og Torleiv Berget Hedegart nr. 11 med 3,97.

Jentene støtte kule på lørdag, og i klasse J 10 ble det fine perser på Julie Lie Karlberg, som støtte 5,03, og Karoline Skåre Haugen, som klarte 4,68. I J 16 ble det også en klar ny pers på Irun Berget Hedegart, som forbedret seg med nesten 60 cm til 8,70, som holdt til en 5. plass i klassen.

Søndagen startet opp med 200 m, som pågikk i hele 5 timer før alle klasser og heat var avviklet. Irun Berget Hedegart løp inn til en flott 4. plass i J 16 på tiden 28,68. Det er det raskeste hun har løpt på ett år, og kun 0,23 sekund bak 3. plassen. Også her ble det mange fine perser på guttene i klasse 14 og 15 år. I G 14 ble Elias Elvegaard nr. 8 totalt på 28,30, pers med 0,73 sekund, Sondre Mork Kasin nr. 12 på 29,34, som var pers med over 2,5 sekund, og Fredrik Skåre Haugen nr. 17 på 31,05, en forbedring på ca. 1,5 sekund. Torleiv Berget Hedegart fulgte opp med 13. plass og 29,32 i G 15, også det pers med ca. 1,5 sekund. I menn senior løp Vetle Berget Hedegart inn til en ny 3. plass på 24,07, som er ca. 0,5 sekund bak persen utendørs. Dette viser at Vetle er på gang igjen etter et lengre skadeavbrudd.

I guttenes høydekonkurranse i G 14 deltok 3 utøvere fra Snøgg, som alle hoppet meget bra. Sondre Mork Kasin tangerte persen på 1,45, og ble nr. 2, mens Elias Elvegaard også hoppet 1,45, og ble nr. 3. Elias perset med 5 cm, og begge var kun millimetere fra å hoppe 1,50. I likhet med jevngamle Anne Haave er det derfor ikke lenge før disse er over 1,50. Anne hoppet lengde på søndag, og ble nr. 13 i J 14 med 4,12, som er en fobedring av persen med 10 cm. Hele 32 jenter stilte til start i denne klassen. Guttene støtte kule og blant de yngste ble det 3,75 på Markus Nesholen i G 10, 4,99 på Christian Bredesen i G 11, og 5,53 på Jesper Lie Karlberg i G 12. I G 14 ble det en 4. plass på Elias Elvegaard, som perset til 8,55 med kula på 4 kg. Snøggs trenere hadde også en innbyrdes kamp i mennenes seniorklasse i kule, hvor Anders Laukvik (49) viste seg som den sterkeste. Han ble nr. 4 i konkurransen med 8,40, kun 6 cm bak 3. plassen. Tore Bredesen (55) ble nr. 5 med 7,42, mens Per Karlberg (46) ble nr. 6 med 7,29.

Stevnet ble avsluttet med 60 m for de yngste. Her løp Janna Lie Karlberg, 6 år, på flotte 12,91, mens søsteren Julie, 10 år, løp på 11,59. Karoline Skåre Haugen, 9 år, kom inn på den fine tiden 10,51. Blant guttene løp Markus Nesholen, 9 år, på 11,93, og Christian Bredesen, 11 år, på 10,94. I klasse 12 år kom Jesper Lie Karlberg inn på 9,57, over 7 timer etter dagens første start på 200 m, hvor han løp på 33,31. Etter det var det klart for hjemreise sent på søndag kveld, med mange små og store bamser i bagasjen.