Under 4 blank på 1500 m av Tor Alfred Bredesen

Postet av Snøgg Friidrett den 2. Sep 2016

Det tredje og siste elitestevnet i friidrett ble arrangert i Kristiansand onsdag 31. august. På 1500 m stilte Tor Alfred Bredesen opp, i et løp som lenge har vært uttalt som et av sesongens mål. Etter å ha løp på 4.02,74 i 2014, og 4.01,48 tidligere i år, har ett av de største målene vært å løpe under 4 blank på 1500 m. Med 3.59,92, og 6. plass i feltet, holdt det derfor akkurat.

I en sesong hvor treningsmengdene har blitt økt noe fra tidligere har resultatene nå også begynt å komme på litt lengre distanser enn 800 m. Selv om formen har vært llitt på hell etter NM klarte Tor Alfred likevel å gjennomføre et sterkt løp onsdag kveld, i det som sannsynligvis var det siste større stevnet i årets sesong. I feltet var det flere sterke svenske og norske løpere med tider mellom 3.40 og 3.50 på 1500 m. Disse skilte seg tidlig ut, mens Tor Alfred la seg bak i en gruppe med løpere som har tider rundt 4 blank i år. Dette var en god taktikk, og det gikk såpass fort at han kunne henge på i en fart som pekte mot ny pers. Ved passering 800 m på 2.07,5 lå han godt an til å klare målet, men etter ca. 66,5 på 3. runden måtte han hente fra reservene på de siste 300 meterne. Fram til inngangen av siste sving, 200 m fra mål, passerte han 3 løpere like foran seg og løp fra disse inn til mål. Med 45,8 på siste 300 meter holdt det akkurat til å komme under 4.00, og gleden var stor da den offisielle tiden på 3.59,92 kom opp på resultattavla.