Boysen Memorial på Bislett

Postet av Anders Laukvik den 29. Jun 2023

Under Boysen Memorial på Bislett i kveld presterte Vebjørn Hovdejord et fantastisk løp på 5000 m. I et meget sterkt internasjonalt felt, med løpere fra hele 8 ulike nasjoner, løp Vebjørn inn til en flott 4. plass på glimrende 13.56,59 i det drøye 20 mann sterke feltet, i stevnet som er kategorisert som et World Athletics Continental Tour Bronze stevne.

Med dette resultatet forbedret han egen pers med nær 25 sekunder, slo en seiglivet kretsrekord på 14.00,6, satt av Jan Voje på samme bane for 50 år siden i mai 1973, og tok også kravet til EM U23 på 13.58,00.

Vebjørn har nå tatt EM kravene på 3 distanser, 3000 m hinder, 10000 m og 5000 m, men da 3000 m hinder og 10000 m har finaler på samme dag, ønsket han å kombinere hinder med 5000 m. Det har han nå klart.

EM arrangeres i Espoo i Finland om drøye 2 uker, fra 13. til 16. juli, men uka før det er det NM senior på Jessheim, hvor Vebjørn kun stiller på 3000 m hinder, da mesterskapet går for tett på EM. Der håper han å forsvare sin bronsemedalje fra i fjor.