Junior NM i Sandnes

Postet av Snøgg Friidrett den 28. Aug 2023

I helgen ble årets NM for juniorer U20 og U23 arrangert på Sandnes Stadion, med totalt 4 deltakere fra Snøgg Friidrett. Sandnes IL skal også stå som arrangør av UM innendørs i mars 2024, samt Hovedmesterskapet for seniorer i slutten av juni 2024, og årets junior-NM var en solid generalprøve foran neste års hoved-NM.
Snøggs deltagere startet mesterskapet på fredag 25. august på en glimrende måte. Sarah Mikkelsen forsvarte sitt gull fra 2022 i klasse U23, og satte i tillegg ny årsbeste med fine 55,86. Julie Lie Karlberg fulgte opp i slegge i klasse U20 med en fin bronsemedalje med resultatet 47,81, og tok med det sin første medalje i junior-NM. Snøggs tredje deltager på fredag, Vebjørn Hovdejord, var rykket opp fra U20-klassen til U23, og løp inn til en sølvmedalje på 3000 m hinder med tiden 9.03,22. Med det tok Snøgg Friidrett medaljer av hver valør på åpningsdagen.

I forsøket på 800 m på lørdag stilte Christian Bredesen til start i sitt andre junior-NM. Her gikk de 2 beste fra hvert av de 3 heatene, samt de 2 beste tidene i tillegg, til finalen. Til stor overraskelse for både speaker og andre, vant Christian like godt det tredje heatet og forbedret tidligere pers med nesten 1,5 sekund til flotte 1.58,35. Det var den 4. beste tiden i fredagens forsøksheat, blant de 27 startende. Christian løp et glimrende løp rent taktisk, og passerte 400 m på 3. plass på 59,7. Etter 500 m økte han farten og løp seg opp i tet ved passering 600 m. Han holdt ledelsen helt til mål, etter å ha løpt andre runde ett sekund raskere enn den første.

I søndagens finale hang Christian fint med fram til 400 m, hvor han forserte opp på en 3.-4. plass, men da kjente han for alvor løpet fra forsøket i beina, og stivnet. Det ble imidlertid en flott 8. plass til Christian på 800 m i årets junior-NM.

På avslutningsdagen løp Vebjørn inn til en 4. plass på 5000 m i klasse U23, på tiden 14.24,21. Vebjørn var ikke helt fornøyd med årets junior-NM, og har slitt med å komme tilbake til formen fra tidligere i sommer etter fallet og skaden under EM U23 i Finland. Fasiten for Snøggs 4 deltakere under årets NM-junior ble da 1. plass, 2. plass, 3. plass, 4. plass og 8. plass på 5 starter, noe som absolutt er godkjent.