Resultater vinteren 2018

Postet av Snøgg Friidrett den 24. Mar 2018

Lørdag 3. mars ble det arrangert NM i vinterkasting for veteraner i Tønsberg. Her tok Roar Uglem gull i diskos 1,5 kg i klasse 50-54 år med 33,96, og sølv i slegge 6 kg med 27,53. Samme dag løp Christian Bredesen 800 m for første gang under Indoor Games i Nes Arena på fine 2.36,35, etter et meget jevnt og godt gjennomført løp. Han ble nr. 2 i heatet og nr. 5 totalt i klasse 13 år. Tor Alfred Bredesen stilte på 3000 m i seniorklassen, og ble nr. 2 på 9.40,72, som er ny klubbrekord innendørs.

UM innendørs ble arrangert i den flotte Steinkjerhallen i helga 9.-11. mars. Fra Snøgg Friidrett deltok Anne Haave, Sondre Mork Kasin, Torleiv Berget Hedegart og Irun Berget Hedegart. Beste prestasjon stod Sondre for da han ble nr. 5 av 13 deltagere i lengde i klasse 16 år med ny pers på 5,49, etter å ha ligget på 3. plass etter de første 3 omgangene. På 60 m ble han utslått i forsøket med 7,97. Anne måtte også si takk for seg etter forsøket på 60 m i klasse 16 år, men løp inn til ny pers på 8,79. I lengde ble hun nr. 19 med 4,32. Torleiv løp inn til ny innendørspers på 800 m i klasse 17 år på 2.20,89, like bak utendørspersen, mens Irun manglet litt på toppformen på 60 m hekk og tresteg på fredag kveld. Lørdag gikk det litt bedre for Irun med 8,84 på 60 m og 8. plass og ny pers i kule med 8,06 i klasse 18/19 år.

Innndørssesongen ble avsluttet med Bamselekene i Stangehallen fra 16.-18. mars. Fra Snøgg deltok 14 utøvere, mens 2 utøvere deltok i det første stevne i Telemarkskarusellen 2018 i Eidangerhallen lørdag 17. mars. Sondre Mork Kasin i G16 forbedret her persen i lengde uten tilløp med 1 cm til 2,95, en lengde han oppnådde 2 ganger i stevnet, mens Anne Haave i J16 perset i høyde uten tilløp til 1,15. I tillegg løp Anne 60 m på 8,85 og støtte 7,07 i kule, mens Sondre hadde 7,89 på 60 m, 1,35 i høyde uten tilløp og 7,44 i kule.

Under Bamselekene, som i år kun omfattet klassene 10-19 år, var det som vanlig meget stor deltakelse i de yngre klassene, mens det i klassene 15 år og eldre var litt tynnere deltagelse. Her ble det da en del pallplasseringer på Snøggs deltagere. Irun Berget Hedegart i J18/19 løp inn til en fin 2. plass og årsbeste på 200 m på 28,80, og ble også nr. 2 på 60 m hekk. Torleiv Berget Hedegart ble nr. 3 på 600 m i G17 med årsbeste 1.37,18, like bak persen fra i fjor, og Tov Christian Tangen-Moen tok den siste pallplasseringen med 3. plass i kule 5 kg i G16 med ny pers på 7,77. Tov Christian satte også en fin pers på 60 m med 8,61 og debuterte på 200 m med 28,22. Også Torleiv løp en fin 200 m på ny pers 26,66, mens Fredrik Skåre Haugen i G16 forbedret seg med over 2,5 sek til 27,42 på sin 200 m. Fredrik løp også en fin 600 m på 1.45,73, like bak persen.

I klassene 10-14 år ble det oppnådd mange fine resultater av Snøggs utøvere. Markus Neshoen i G11 løp inn til en sterk 6. plass på 60 m på flotte 9,52, og løp også meget bra på 200 m i G12 hvor han ble nr. 14 i en stor klasse på sterke 31,92. Det var en forbedring av tidligere pers med ca. 1,7 sekund. Christian Bredesen i G13 har også hatt en markert fremgang i vinter etter å ha trent bra siden i høst. På 600 m løp han i det 2. av 3 heat, og tok like godt føringen etter snaue 400 m og løp fra resten av feltet. Det holdt nesten til mål, men han ble slått på målstreken i heatet og ble nr. 2 på flotte 1.49,10 etter et meget jevnt løp. Det var pers med over 6 sekunder siden kretskampen i Grimstad i januar, og hele 14 sekunder raskere enn utendørs i sommer. Totalt ble han nr. 5 av 24 løpere i klassen. Også på 200 m ble det en solid pers på Christian, som forbedret seg med ca. 2,3 sekunder til 31,70. I G14 ble Jesper Lie Karlberg nr. 6 i høyde, med tangering av pers på 1,40, mens Julie Lie Karlberg i J12 tok en fin 7. plass i kule med ny pers på 7,71. På 60 m ble det mange nye perser på flere av Snøggs jenter, som løp under 10,00 for første gang med elektronisk tidtaking. I J11 løp Karoline Skåre Haugen på 9,96, og i J13 ble det pers med over ett sekund på Shideh Sadeghi til 9,97, mens Sara Skarvang Helseth løp på 9,81 og Linh Truc Nguyen Huynh på fine 9,64. Linh var med på sitt første friidrettsstevne, og løp også på fine 32,51 på 200 m. Også Sara og Shideh perset på 200 m til 34,54 og 35,49. Knut-Olai Helgesen i G12 tok en fin 9. plass i kule på 5,86, og forbedret også persene på 60 m, 200 m, 600 m og lengde.