Veidekkelekene på Lillehammer med stor tropp fra Snøgg

Postet av Snøgg Friidrett den 23. Jun 2016

Fra Rjukan gikk ferden videre til Lillehammer, og Veidekkelekene fra torsdag 16. til søndag 19. juni. Enkelte av Snøggs 18 deltagere deltok dermed på stevner 5 dager på rad. Torsdagens øvelser inneholdt blant annet 1500 m, hvor Tor Alfred Bredesen gjennomførte et flott løp på 4.01,48, og knep 3. plassen i det 16 mann store feltet i seniorklassen. Med det forbedret han også sin tidligere klubbrekord i Snøgg med 1,3 sekund, og kommer stadig nærmere en tid under 4.00. Spesielt avslutningen var imponerende på torsdag, da Tor Alfred lå på en 6.-7. plass i feltet 200 m fra mål. Gjennom en siste 300 m på 43,5 sekunder viste han imponerende spurtegenskaper, og løp siste halvdel av løpet betydelig raskere enn den første.

Dette viste han igjen på 800 m under avslutningen av stevnet på søndag, da Tor Alfred vant hele løpet på ny årsbeste 1.55,86. Også her kom han bakfra og passerte flere løpere på den siste 200 meteren. Med det tok han Snøggs eneste seier i stevnet. Av øvrige pallplasseringer ble det 2. plass på Roar Uglem og 3. plass på Anders Laukvik i kule i menn senior. Anders perset til 8,78, og satte også ny pers i spyd med 29,02. På 200 m i G 11 ble det pers og 3. plass på Christian Bredesen med 36,21. I høyde i G 14 ble det 3. plass og en fin ny pers med 1,50 på Sondre Mork Kasin. Samme plassering fikk Jesper Lie Karlberg i høyde i G12, med tangering av persen på 1,35. I tillegg blde det perser på Elias Elvegaard i lengde i G 14 med 4,49 og på 100 m med 13,35. Det ga han en plass i A-finalen, hvor han løp inn til 7. plass på 13,38. Også flere andre av Snøggs deltagere satte perser i en eller flere øvelser på Lillehammer.