Referat fra Bamselekene i Stangehallen

Postet av Snøgg Friidrett den 24. Mar 2015

TRE PALLPLASSERINGER AV SNØGG UNDER BAMSELEKENE I STANGEHALLEN

Snøgg Friidrett stilte med en stor og ung tropp på hele 16 utøvere under helgas Bamseleker, i Stangehallen ved Hamar. Dette stevnet har lang tradisjon, og ble i år arrangert for 19. gang. De aller fleste av disse årene har Snøgg Friidrett vært representert, og i år ble det en seier samt ytterligere to 3. plasser til Snøggs deltagere. Mange deltok for første gang, og i 10-års klassene stilte hele 5 av våre opp, hvor kun en faktisk tilhører aldersklassen. Samtlige 5 deltok i alle 4 øvelsene i løpet av helga, og kunne dra hjem søndag kveld med en diger bamse, nesten like stor som de selv, som en verdsettelse av innsatsen.

Resultatliste finner du HER

Lørdag var det i hovedsak 60 m for klassene 13 år og eldre, samt 600 m for alle klasser som stod på programmet. I tillegg hoppet guttene lengde mens jentene støtte kule. Dagen ble avsluttet med stafetter sent på kvelden, før alle deltagere, foreldre og trenere i et antall av 35 personer avsluttet dagen med pizza på Dolly Dimple´s. Snøggs 4 gutter i klasse 13-14 år løp inn til 3. plass i klassen på 4 x 200 m stafett på tiden 2.09,82. På laget stilte Torleiv Berget Hedegart, Fredrik Skåre Haugen, Sondre Mork Kasin og Marcus Haugan. Flere av disse løp også 600 m noen timer tidligere på kvelden, og her løp Torleiv et flott løp hvor han forbedret persen med 4 sekunder, til 1.49,34, og seier i første heat . Pers ble det også på Irun Berget Hedegart, som løp inn til 4. plass i klasse 15 år på tiden 1.48,44. Med det manglet hun ca. 2 sekunder på søsteren Runas seniorrekord innendørs på 600 m på 1.46,30, men sørget for en solid forbedring av 15-års rekorden. Snøggs eneste seier i helga kom også på 600 m, da Tor Alfred Bredesen løp inn til en klar seier i seniorklassen på 1.24,33. Det var dagens klart beste tid i et sololøp, ca. 2,5 sekund foran nr. 2.

Også de yngste guttene løp stafett, og stilte lag på 4 x 100 m i klasse 10-12 år. Laget, som bestod av Ole-Martin Solli, Christian Bredesen, Anders Andersen Lunåshaug og Jesper Lie Karlberg løp inn på 1.14,18. De 3 guttene i 10-års klassen, Anders, Christian og Markus Nesholen, samt Karoline Skåre Haugen og Julie Lie Karlberg i jentenes 10-års klasse, Jesper i klasse 11 år og 13-åringene Fredrik, Sondre og Tov Christian Tangen-Moen, gjennomførte også 600 m på en flott måte. De eldste løp også 60 m, og her kom både Vetle Berget Hedegart og Christian Finstad til finalen i menn senior. Vetle løp raskest med pers på 7,67 og 5. plass i finalen, mens Christian løp på 7,89 i forsøket og ble nr. 8 i finalen. Fine løp også av Marcus Haugan i klasse 14 år, som perset til 9,18, og Sondre Mork Kasin i klasse 13 år, som perset til 9,61.

På søndag var det 200 m som la beslag på det meste av tiden, i tillegg til 60 m for 10-12 år som avsluttet dagen. For guttene stod også kule på programmet, samt høyde, ,mens jentene hoppet lengde. Her fikk Irun sin første pallplass i Bamselekene da hun løp inn til 3. plass og ny pers på 200 m på tiden 28,12 i klasse 15 år. Med det klarte hun også UM-kravet på distansen utendørs, som er på 28,20. I seniorklassen løp Tor Alfred og Christian i samme heat, og etter at Christian ledet halvveis løp Tor Alfred fra på slutten og kom inn på 25,27, med Christian like bak på 25,63. Dette holdt til 5. og 6. plass totalt. Christian, som er engasjert som ny trener i Snøgg Friidrett, viser dermed at han også behersker den praktiske delen av friidretten. For øvrig debuterte 4 av guttene fra 11-14 år på 200 m, og spesielt Marcus Haugan imponerte med 30,74. Bra gjennomført også av 11-åringen Jesper, som stilte i klasse 12 år, og løp på 32,98.

I høyde ble det 7. plass i klasse 13 år og ny pers på Sondre Mork Kasin med 1,30. Her ble også Fredrik Skåre Haugen nr. 13 med 1,20. På 60 m imponerte Karoline Skåre Haugen, som kun er 8 år, med flotte 10,93, samt Jesper Lie Karlberg i klasse 11 år, som vant sitt heat på 9,50. Det er ny pers og klubbrekord innendørs i klassen med elektronisk tidtaking. Imponerte gjorde også 9-åringen Anders Andersen Lunåshaug, da han støtte hele 6,05 i kule.

Teks : Tore Bredesen