To nye klubbrekorder i Snøgg Friidrett under Tyrvinglekene

Postet av Anders Laukvik den 15. Jun 2015

I helga ble Norges mest tradisjonelle friidrettsstevne arrangert på Nadderud Stadion i Bærum. Snøgg Friidrett stilte kun med 3 deltagere i år, men disse sørget imidlertid for 2 nye klubbrekorder og flere personlige rekorder i stevnet. Begge klubbrekordene ble satt under fredagens stevne, på 300 m hekk for kvinner senior og på 3000 m for menn junior 22.
Først ute var Irun Berget Hedegart på 300 m hekk, som løp inn til seier i sitt heat og 6. plass totalt i klasse 15 år på tiden 51,39. Dette er langt under UM-kravet i øvelsen på 53,00 og en forbedring av tidligere klubbrekord for kvinner senior, samt junior og J 15, med ca. 1,4 sekund i Iruns første løp på distansen. Hun har imidlertid løpt korthekk tidligere, slik at teknikken sitter inne. Torleiv Beget Hedegart (14) løp inn til 1.46,87 på 600 m, og forbedret persen med ca. 2,2 sekund.

Kveldens største forbedring sørget imidlertid Tor Alfred Bredesen (22) for da han overrasket både seg selv og andre med å forbedre persen på 3000 meter med nesten 25 sekunder, til flotte 8.57,39. Ikke bare kom han under 9.00 for første gang, men han forbedret også en av de eldste klubbrekordene i Snøgg, nemlig juniorrekorden til Roald Kalmo på 9.14,0 fra 1950. Samme Kalmo innehar også seniorrekorden på 8.48,4, satt som 27-åring i 1955. Ned dit er det nå kun 9 sekunder for Tor Alfred, som utvilsomt har mer å hente på distansen. Dette løpet som avslutter øvelsene sent fredag kveld på Tyrvingleken samler årlig det største og beste feltet på 3000 m i løpet av sesongen, og Tor Alfreds løp holdt til en 10. plass i heat 2, som ble vunnet på 8.48,24, og en 32. plass totalt. Vinneren i heat 1, ikke ukjente Jakob Ingebrigtsen, løp på 8.25,90.

På søndag stilte søsknene Hedegart opp på nytt, og Torleiv løp inn til 9. plass i klasse 14 år på 1500 m på 5.10,09. Det var en forbedring av den ferske persen fra Asker helga før med 6 sekunder. Irun løp først 100 m på 14,21, før hun løp 400 m i klasse 17 år på 65,32. Det er ny bestetid utendørs med 1,5 sekund for Irun, som ble nr. 13 totalt.