Kastlandskamp og Tjalvelekene

Postet av Anders Laukvik den 6. Jun 2024

Privatlandskampen for juniorer mellom Norge og Danmark i kast gikk på Bislett under Tjalvelekene i helga der hvert land hadde med 2 deltakere hver i øvelsene og Snøgg Notodden Friidrett hadde med 2 deltakere i slegge Julie i U20 og Sarah i U23.

På Bislett gikk øvelsene kule, spyd og diskos, men sleggekonkurransen gikk NIH på Songsvann. Norge kom godt i gang med å vinne kule konkurransen for både U20 og U23, herrer og damer. Spyd og diskos gikk samme vei og før slegge konkurransen startet ledet Norge 24-12. Etter en lang dag på Bislett gikk turen opp til NIH der sleggekasterne skulle i aksjon.

Julie kaster et lengstekast på 49.69m og blir med nr 2 og beste Norske i U20 damer. Sarah får opp et lengstekast på 56.03m og blir nr 2 og beste Norske i U 23 damer. Jentene gjør en knallgod konkurranse og setter Snøgg Notodden Friidrett på kartet når det gjelder sleggekast.

Norge vant forøvrig 12 av 16 øvelser og fikk 28 p mot Danskenes 20p.

Under Tjalvelekene på Bislett konkurrerte også Markus Nesholen (G17) og Jonathan Tranberg (G16). Jonathan løp 100m og krysset målstreken til ny personlig rekord på 18.38. En forbedring på nesten 1 sekund fra 19.30. Flott løpt! Det er klar fremgang i løpene til Jonathan.

Markus, som har lagt om sin trening i det siste for å få mer fart, stilte til start på 400 meter. Markus følte at denne 400 meteren gikk bedre enn den han løp på Groruddalslekene for noen uker siden. Fremdeles er det litt å hente i starten, han har jo ikke trent med startblokk på noen år, og å holde den høye farten helt inn. Men, det er klar fremgang å spore. Tiden ble 58.67, som er et stykke bak hans beste.

Neste stevne for disse 4 utøverne er Tyrvinglekene på banen på Bærum Idrettspark. Dette er landets største friidrettsstevne og klubben håper på å stille med mange utøvere der.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.