Vebjørn med 3.plass i Nordisk

Postet av Snøgg Friidrett den 29. Mai 2023

Under helgas Nordiske mesterskap for senior i København løp Vebjørn Hovdejord i dag søndag 28. mai inn til en historisk bronsemedalje på 3000 m hinder. Med tiden 8.53,66 forbedret han også sin personlige rekord med ca. 2,5 sekund, og slettet også Øyvind Hylleseth sin gamle juniorrekord i Telemark fra 1987 med ca. 2 sekunder. Dette var for øvrig første gang siden 1965 at det ble arrangert et Nordisk mesterskap for seniorer.

I sitt første internasjonale mesterskap som senior la Vebjørn seg i fremste del av feltet fra start, sammen med løpere som hadde betydelig bedre personlige rekorder. Etter 2000 m lå han på 5. plass, men løp seg opp på 4. plass 2 runder fra mål. Ut på siste runde lå han 3-4 meter bak 3. plassen, men etter siste hinderpassering på oppløpssiden kom han seg forbi, og slo konkurrenten med et drøyt sekund i kampen om 3. plassen. Fram til vinneren var det snaue 8 sekunder.

Etter sine 3 nye personlige rekorder på 5000 m, 10000 m og 3000 m hinder den siste halvannen uka er Vebjørn nå nr. 2 i Telemark gjennom alle tider både på 10000 m (29.24,95) og 3000 m hinder, mens han er nr. 4 på 5000 m. Rekordene til Jan Voje fra 1973 på alle disse distansene lever farlig nå utover sommeren.

Gaststevnet på Brandbu

Postet av Snøgg Friidrett den 8. Mai 2023

Snøgg friidrett hadde med 3 utøvere i slegge på Gaststevnet på Brandbu i dag. Janna hadde sitt andre stevne og leverte et lengste kast på 38,5m og viser at ho kaster stabilt. Janna fokuserer på teknikk og håper på lengre lengder utover i sesongen, men er fornøyd med egen innsats. Julie viser igjen muskler og setter ny personlig rekord i sesongåpningen med pene 55.07m og får bestemannsprisen på 1000kr. Julie stabiliserer seg nå over fjorårets resultater og gleder seg til en ny spennende sesong. Sarah starter sesongen med 52.63 noe som er en grei start på sesongen og tar førsteplassen et par meter foran neste på lista. Sarah har mye mer å by på når hun treffer med dagen. Vi gratulerer jentene med 1. plass og en god sesongstart👍🏻🤩