Oslo Sportslager Tyrvinglekene 2024

Postet av Anders Laukvik den 18. Jun 2024

I helgen deltok klubben med 5 utøvere på Tyrvinglekene på friidrettsbanen i Bærum Idrettspark. Dette er landets største friidrettsstevne med rett under 1400 deltakere fra hele landet.

Egentlig så skulle vi ha med 7 utøvere, men sleggekonkurransen for de eldste ble satt opp midt på dagen på fredag, slik at Sarah Mikkelsen (KS) og Julie Lie Karlberg (J18) ikke fikk vært med pga jobb og skole. Synd, for disse 2 vet å forsyne seg av medaljebordet.

Medalje ble det likevel på fredagen. Janna Lie Karlberg (J14) gjorde som hun pleier og kastet slegga lengst. Med en jevn fin serie, hvor samtlige var lengre enn sølvplassen, kom det lengste på 41.55m. Janna jobber nå videre fremover med å terpe på teknikk. Dette var hennes eneste øvelse denne helgen og Janna har ingen stevner på planen nå før sommerferien.

 

I kastsvingen var også Bendik Kaafjeld Søråsdekkan (G12) i aksjon på fredagsettermiddag. Bendik tro til med 5.77 meter i Kule. Like etter så var det favoritt øvelsen slegge. Da måtte Bendik opp en aldersklasse, siden slegge ikke kommer inn på programmet før i G-13. Lengste kast ble målt til 14.97m, noe som ga en flott 6.plass.


Helgens travleste utøver var Eline Hovde Løndal (J-11). På fredagen var det lengde og 200 meter på programmet. Lengste hoppet i lengde ble på 3.29m, noe som ga en flott 9. plass. Ikke så lenge etterpå var det 200 meter. Eline klinket likeså godt til med heatseier og tiden 31.49 (vind +2.2). 6.plassen av 26 deltakere er absolutt godkjent.

 

Siste mann ut på fredag var Markus Aseged Nesholen (G-17). Markus løp også 200 meter og kom inn på tiden 26.18. Dette er noe bak pers, men dette er en distanse Markus egentlig ikke løper og dermed ikke trener så mye på. Løpene i helgen for Markus er egentlig mest ment som fartstrening for å øke frekvensen i sine løp.

 

Lørdag så var det kun Eline som konkurrerte. Hun løp da sin 60 meter og kom inn på 9.31. Det ga 4.plass av 27 deltakere. Tiden var kun 2 hundredeler bak bronsen. Sterkt!

 

Søndagen startet med 100 meter for Jonathan Tranberg (G-16). Jonathan stilte i klassen for menn senior, dette for å konkurrere mot andre parautøvere. Jonathan dro likeså godt til med ny pers, som ble 18.22. Dette viser at Jonathan er i fin fremgang og i rute før Nordisk Para Mesterskap i Sverige i midten av august.

 

Eline løp sin siste øvelse på søndagen med 600 meter. Her klokket hun inn på 1.58.81. Dette er en god tid for en på 11 år og den ga Eline 6.plassen av totalt 24 løpere. Dette er hennes andre løp på under 2 minutter. Fremover så vil Eline jobbe med alle sine øvelser, men spesielt 600 meteren. Her har Eline et stort potensial.

Sist ut på søndagen var Markus med sin 400 meter. Dette er som kjent en distanse som krever sin mann. Her starter Markus godt og ligger på andreplass i heatet helt frem til ca 370 meter. Da var det stopp. Tiden ble på under minuttet, men godt bak pers.

Markus fortsetter å jobben med frekvens og hurtighet, i tillegg skal styrketrening økes. Neste stevne for Markus blir Veidekkelekene neste helg på Lillehammer.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.