Senior NM i Sandnes

Postet av Anders Laukvik den 1. Jul 2024

Snøgg Friidrett stilte med 3 utøvere under årets NM. Vebjørn Hovdejord på 3000m hinder og 5000 meter, samt Sarah Mikkelsen og Julie Lie Karlberg i Slegge.

Fredag 28 var det først kvalifisering i Slegge for jentene. Noe som gikk greit for dem begge i regnværet. 

                   Foto: Privat

Litt senere på dagen var det 3000 meter hinder for Vebjørn. Selv om målet var å ta medalje, så ble det ikke sånn denne gangen. Som Vebjørn selv sier, "Burde nok ha fulgt med de to ledende litt til, så hadde kanskje Kårbø sluppet og jeg tatt bronsen. Istedenfor blei det en perfekt tur for bronsevinneren som stakk fra med de siste 400m". 

Foto: Marius Simensen (Bildbyrån)

På lørdagen var det klart for Sleggefinalen. Etter 3 omganger er både Julie og Sarah blant topp 8 og får dermed kaste de siste 3 finalekastene. Sarah har et lengstekast på 54.45m som holder til 4.plass og Julie som kaster til ny pers i finalen og havner på en 6.plass med 51.62m. Knallbra levert av jentene.

Senere på dagen er det igjen tid for Vebjørn til å løpe, denne gangen 5000 meter. Til dette sier Vebjørn, "Jeg synes begge løpa gikk ganske så bra, like ved pers på begge to og med tanke på at det var mye vind på begge løpa, så er jeg relativt fornøyd. På 5000m var målet å holde litt igjen og ikke gjøre som på Boysen, hvor jeg gikk ut i en veldig fart for å se om det holdt. Litt mer is i magen denne gangen og ville holde det gjevnt og kanskje heller øke farten og ta og igjen på slutten. Selv om det var vind og jeg måtte springe litt midt i mellom felta aleine, så kom jeg inn like ved pers.

Klubben er strålende fornøyd med innsatsen og takker utøvere og deres trenere.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.