Mange personlige rekorder av Snøggs utøvere på Lillehammer

Postet av Anders Laukvik den 27. Jun 2015

Sist helg markerte 9 utøvere fra Snøgg Friidrett starten på sommerferien med deltagelse i Veidekkelekene på Lillehammer. Stevnet arrangeres over 4 dager, fra torsdag til søndag, og samler deltagere fra hele Norge i sterk konkurranse. Dette er samtidig et av årets sosiale tilbud i Snøgg Friidrett, hvor utøvere, foreldre og trenere tilbringer helgen sammen. I år var det totalt 21 barn og voksne fra Snøgg som hadde tatt turen til Lillehammer.

For Snøggs deltagere startet de første konkurransene fredag kveld. Irun Berget Hedegart (15) løp 80 m hekk, og ble nr. 5 på 14,39. Senere løp hun også 200 m, hvor hun ble nr. 4 i det 2. av 4 heat på tiden 28,71. Christian Bredesen (10) deltok i kule, og perset til 5,18, mens storebror Tor Alfred (22) testet hurtigheten på 200 m, hvor han med tiden 24,79 kun var noen små hundredeler bak persen.
Lørdag 20. juni var alle Snøggs utøvere i aksjon, og satte perser på løpende bånd. I 10-års klassen perset både Christian og Markus Nesholen (8) på 60 m, og Markus satte i tillegg ny pers i høyde med 0,90 meter. Pers i høyde ble det også på Sondre Mork Kasin (13), som med 1,35 ble nr. 6, kun 5 cm lavere enn nr. 2 og 3. På 60 m i klasse 13 år ble det perser på alle Snøggs 3 deltagere. Elias Elvegaard løp på fine 8,84, Sondre på 9,48 og Tov Christian Tangen-Moen på 11,17. Elias støtte også 8,00 i kule. Marcus Haugan (14) perset solid på 60 m med tiden 8,71, og løp senere inn til 64,31 på sin første 400 m. Debut på distansen hadde også Torleiv Berget Hedegart (14), som løp på 64,87. Midt mellom disse kom Irun Berget Hedegart, som med 64,65 satte ny pers utendørs og ble nr. 9 i klasse 15 år. I seniorklassen løp Tor Alfred Bredesen inn på 52,55, og var med det 0,75 sekund bak persen.

Under søndagens konkurranser fortsatte Snøggs utøvere å perse, og både Christian og Markus forbedret seg kraftig på 600 m i klasse 10 år. På 100 m debuterte alle Snøggs deltagere i klasse 13 og 14 år på distansen, og mest imponerte Elias Elvegaard som løp på 13,54, som ga plass blant de 8 beste som kunne delta i A-finalen. Elias valgte imidlertid å stå over finalen denne gangen, på grunn av en liten skade. Sondre Mork Kasin løp inn på 14,70, mens Marcus Haugan i klasse 14 år også løp bra med 13,77. Irun Berget Hedgart løp inn til 14,00 på sin 100 m i klasse 15 år, mens broren Torleiv igjen debuterte på en ny distanse da han løp inn til fine 2.28,10 og en 10. plass på 800 m i klasse 14 år. I seniorklassen løp igjen Tor Alfred Bredesen en bra 800 m, da han ble nr. 5 i det 3. og siste heatet, og totalt, med tiden 1.58,70 etter et litt skuffende lureløp. Feltet inneholdt mange gode løpere, men ingen var villig til å dra i den tidvis sterke vinden, og etter en meget rolig åpning ble det løpt fort på de siste 200 meterne. Tor Alfred snaue sekundet bak 2. plassen, og klarte med 27,7 på siste 200 m å henge bra med i en rask spurt.

De fleste av Snøggs yngre utøvere tar nå sommerferie fram til august, og når fellestreningene starter opp igjen etter skoleferien er forhåpentligvis den nye flotte friidrettsbanen ferdig oppmerket og klar til å ta i bruk.