Flere sterke resultater av Snøggs utøvere under Tyrvinglekene innendørs i Bærumshallen

Postet av Snøgg Friidrett den 10. Feb 2020

Snøgg Friidrett stilte med 5 utøvere under Tyrvinglekene innendørs i Bærum lørdag 8. og søndag 9. februar 2020. Helgas stevne var samtidig det største innendørs friidrettsstevne arrangert i Norge noen gang, med over 3000 starter. Dette medførte ett tett øvelsesprogram med starter fra kl. 09.30 til ca. kl. 20.00 begge dager.

I stevnet markerte igjen Markus Aseged Nesholen seg. I en meget stor og sterk årsklasse i G 13 løp han seg til finalen på 60 m, hvor han ble nr. 7 med ny pers på 8,31. Senere på lørdagen løp han inn til en ny seier på 600 m på tiden 1.34,31, som også var ny stevnerekord for 13-åringer. Markus klarte dermed ikke å forbedre persen sin på 1.31,90 fra desember, i et løp hvor han kunne henge på eldre og sterkere løpere og dermed slippe å måtte gjøre all drajobben alene. På søndag ble det imidlertid ny pers på 200 m, etter et meget sterkt løp hvor han vant sitt heat på 26,30 og ble nr. 5 totalt. Med det løp han ned bestetiden sin innendørs med drøye 0,5 sekund, og løp også over 0,3 sekund raskere enn utendørspersen. Alle resultatene til Markus er nye klubbrekorder innendørs i G 13, men kretsrekordene på 200 m og 600 m i G 13 på 26,24 og 1.34,0 blir foreløpig stående.

I 11-års klassen for jenter deltok Hedda Rønningen i et større stevne utenfor Notodden før første gang. Hun klarte seg meget bra, og i konkurransen med over 30 jenter plasserte hun seg midt på resultatlista og satte nye personlige rekorder både på 60 m med 10,26, og i lengde med 3,08. Hedda viser lovende takter både på 60 m og i hopp, og har allerede satt ny klubbrekord innendørs i vinter i J 11 med 5,26 i tresteg uten tilløp. Personlige rekorder ble det også på Christian Bredesen i G 15, som på lørdagens 800 m forbedret innendørspersen med over 9 sekunder til 2.24,11. Han har bare løpt fortere utendørs en gang, og får et nytt forsøk på å slå utendørspersen førstkommende helg under den årlige kretskampen for 13-19 år, mellom Agder, Buskerud, Telemark og Vestfold, som også går i Bærum. Til denne kretskampen er hele 11 utøvere fra Snøgg Friidrett tatt ut på Telemarks lag. På søndag fulgte Christian opp med å løpe 200 m på sin raskeste tid noen gang. Med 28,29 forbedret han tidligere innepers med 2 sekunder, og løp 1,3 sekunder raskere enn bestetiden utendørs fra i sommer.

I G 18/19 ble siste helg juniormester i lengde uten tilløp, Sondre Mork Kasin, nr. 3 i lengde på lørdag, med 5,75, mens han vant tresteg dagen etter på 12,70. Det var sesongens første innendørskonkurranse i tresteg, og en solid forbedring av tidligere innendørspers fra sist vinter. Sondre tar sikte på å forbedre dette resultatet ytterligere i vinterens UM, som arrangeres i helga 6.- 8. mars. Da er målet blant annet å nærme seg seniorrekorden innendørs i Snøgg, som er på 13,10. I seniorklassen for menn ble Roar Uglem nr. 3 i kule, med ett lengste støt på 10,18.